МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ПРОФЕСІЙНУ ОСВІТУ»

Проєкт Закону України «Про професійну освіту» (далі – законопроєкт) розроблений з метою створення єдиної спроможної системи професійної освіти в Україні для самореалізації людини в умовах ринку праці, забезпечення ринків праці кваліфікованими кадрами, з урахуванням потреб та особливостей регіонів, забезпечення узгодженості правових умов формування та реалізації державної політики у сфері професійної освіти, гармонізація та уніфікація правових відносин у сфері здобуття професійної освіти.

Також законопроєкт в цілому сприятиме гармонізації освітнього законодавства та спрощенню структури професійної освіти.

Окрім того, законопроєкт дозволить розв’язати нагальні проблеми роботодавців у підготовці фахівців на робочому місці (на виробництві).

Назва органу виконавчої влади, що розробив законопроєкт.

Міністерство освіти і науки України

Назва структурного підрозділу, що розробив законопроєкт, адреса та телефон.

Директорат професійної освіти Міністерства освіти і науки України, бульв. Шевченка, 16 каб. 307, м. Київ, 01601, тел. (044) 287-82-05, iryna.shumik@mon.gov.ua. Контактна особа для надання консультацій: Ірина Шумік, генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України.

Зауваження та пропозиції до законопроєкту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України на вказану пошту та електронну адресу.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України в період з 07 по 14 травня 2024 року.

Міністерство освіти і науки України запустило інформаційну кампанію «Профільна – реформа старшої школи». Мета кампанії – поінформувати батьків, учнів і широку громадськість про цілі реформи, суть змін та етапи впровадження. Більш детально дізнатись про реформу можна на сайті Міністерства освіти і науки України.

Щороку 29 вересня ми згадуємо трагедію, яка назавжди залишила глибокий слід в історії людства. Бабин Яр — це символ жахливих злочинів проти людяності, місце болю і втрат, де тисячі невинних людей були знищені лише за їхню національність, віру або переконання. Серед загиблих — євреї, роми, українці, військовополонені, люди різних національностей і релігій. Ми вшановуємо пам’ять […]

У новому 2024/2025 навчальному році, а саме 20.09.2024, відбулась перша зустріч педагогічних працівників ліцею у рамках проєкту “Завжди поруч”. На якій було обговорено ряд найважливіших питань щодо збереження власного психічного здоров’я у надскладних умовах невизначеності.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x