Харчування збалансоване, здорове: смачна реформа триває

Часи, основними критеріями яких були одноманітність, калорійність та енергетична цінність, пройшли. Держслужба України з питань безпечності харчових продуктів затвердила «нове харчування».

Наш заклад  почав апробовувати страви зі збірника Є. Клопотенка з 1 вересня 2021року, де «шпундра», супи овочеві на м’ясному бульйоні, а на  друге – «Китайська  печеня зі свининою», перегукуються новизною з українськими традиціями харчування.

Залишилося чимало базових страв в меню, проте подача у них зовсім інша, сучасніша, а смак яскравіший, цікаво-вишуканий, бо зі спеціями (кориця, мускатний горіх, сушений імбир, фенхель і орегамо).

Наші учні з приємними враженнями розповідають про харчування по-новому. Підкуповують не лише смакові якості страв та їхні назви, які розширюють знання  про культуру не лише в Україні, а й в інших країнах світу.

Стале меню сьогодення їдальні нашого освітнього закладу  складається з овочевої запіканки «Фрітата», курячих нагетсів, шніцеля, бігосу з гречкою, салату з курячої печінки, кебаба з сиром та курки з паприкою, чахохбілі.

Президент учнівського самоврядування Вікторія Товстуха каже, що її друзям найбільше смакує рис з орегамо,  кебаб, курка по-італійськи та болоньєзе.   

 Сьогодні учні, як і дорослі, сприймають харчування комплексно, враховуючи подачу, якість посуду, столів та атмосферу.

Запевняємо, у нашій їдальні – СМАЧНО, ЗАТИШНО, ПРИЄМНО!

Долаємо стереотипи!

ХАСП-Знаїмо https://www.youtube.com/watch?v=9sK9XmJ68L4&t=109s&ab_channel=IevgenKlopotenko

Запіканка гарбузова з родзинками
Сінабон з сметанним соусом

Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ здійснює набір здобувачів освіти на навчання за державним замовленням (курсант) для здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр» за денною формою навчання, за кошти фізичних та/або юридичних осіб (студент). З метою ознайомлення з особливостями вступу до Сумської філії ХНУВС у 2025 році 04 грудня 2024 року о 14:00 відбудеться зустріч […]

01 листопада 2024 року  з метою підвищення рівня психологічної культури, активізації внутрішніх психологічних ресурсів для вирішення різноманітних проблем, оволодіння вмінням керувати своїм психоемоційним станом практичним психологом проведено з педагогічними працівниками просвітницьке заняття «Емоційне вигорання: профілактика та відновлення».

Мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, сутність нашої свідомості. Іван Огієнко Напередодні Дня української писемності та мови, 25 жовтня 2024 року, мільйони українців як у межах нашої держави, так і за кордоном, педагогічні працівники Державного професійно-технічного навчального закладу “Свеський професійний аграрний ліцей” долучилися до найбільшого українського флешмобу — написання радіодиктанту […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x