Часи, основними критеріями яких були одноманітність, калорійність та енергетична цінність, пройшли. Держслужба України з питань безпечності харчових продуктів затвердила «нове харчування».
Наш заклад почав апробовувати страви зі збірника Є. Клопотенка з 1 вересня 2021року, де «шпундра», супи овочеві на м’ясному бульйоні, а на друге – «Китайська печеня зі свининою», перегукуються новизною з українськими традиціями харчування.
Залишилося чимало базових страв в меню, проте подача у них зовсім інша, сучасніша, а смак яскравіший, цікаво-вишуканий, бо зі спеціями (кориця, мускатний горіх, сушений імбир, фенхель і орегамо).
Наші учні з приємними враженнями розповідають про харчування по-новому. Підкуповують не лише смакові якості страв та їхні назви, які розширюють знання про культуру не лише в Україні, а й в інших країнах світу.
Стале меню сьогодення їдальні нашого освітнього закладу складається з овочевої запіканки «Фрітата», курячих нагетсів, шніцеля, бігосу з гречкою, салату з курячої печінки, кебаба з сиром та курки з паприкою, чахохбілі.
Президент учнівського самоврядування Вікторія Товстуха каже, що її друзям найбільше смакує рис з орегамо, кебаб, курка по-італійськи та болоньєзе.
Сьогодні учні, як і дорослі, сприймають харчування комплексно, враховуючи подачу, якість посуду, столів та атмосферу.
Запевняємо, у нашій їдальні – СМАЧНО, ЗАТИШНО, ПРИЄМНО!
Долаємо стереотипи!
ХАСП-Знаїмо https://www.youtube.com/watch?v=9sK9XmJ68L4&t=109s&ab_channel=IevgenKlopotenko