Харчування збалансоване, здорове: смачна реформа триває

Часи, основними критеріями яких були одноманітність, калорійність та енергетична цінність, пройшли. Держслужба України з питань безпечності харчових продуктів затвердила «нове харчування».

Наш заклад  почав апробовувати страви зі збірника Є. Клопотенка з 1 вересня 2021року, де «шпундра», супи овочеві на м’ясному бульйоні, а на  друге – «Китайська  печеня зі свининою», перегукуються новизною з українськими традиціями харчування.

Залишилося чимало базових страв в меню, проте подача у них зовсім інша, сучасніша, а смак яскравіший, цікаво-вишуканий, бо зі спеціями (кориця, мускатний горіх, сушений імбир, фенхель і орегамо).

Наші учні з приємними враженнями розповідають про харчування по-новому. Підкуповують не лише смакові якості страв та їхні назви, які розширюють знання  про культуру не лише в Україні, а й в інших країнах світу.

Стале меню сьогодення їдальні нашого освітнього закладу  складається з овочевої запіканки «Фрітата», курячих нагетсів, шніцеля, бігосу з гречкою, салату з курячої печінки, кебаба з сиром та курки з паприкою, чахохбілі.

Президент учнівського самоврядування Вікторія Товстуха каже, що її друзям найбільше смакує рис з орегамо,  кебаб, курка по-італійськи та болоньєзе.   

 Сьогодні учні, як і дорослі, сприймають харчування комплексно, враховуючи подачу, якість посуду, столів та атмосферу.

Запевняємо, у нашій їдальні – СМАЧНО, ЗАТИШНО, ПРИЄМНО!

Долаємо стереотипи!

ХАСП-Знаїмо https://www.youtube.com/watch?v=9sK9XmJ68L4&t=109s&ab_channel=IevgenKlopotenko

Запіканка гарбузова з родзинками
Сінабон з сметанним соусом

Notice: Trying to get property 'cat_ID' of non-object in /home/dptnzsvesa/domains/dptnzsvesa.sumy.ua/public_html/wp-content/themes/eu4skills/template-parts/content-news.php on line 259

38 років тому сталася одна з наймасштабніших техногенних катастроф в історії людства — аварія на Чорнобильській АЕС. Сьогодні ми дякуємо ліквідаторам, які стримали наслідки Чорнобильської катастрофи, та вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації аварії у 1986 році, і жертв радіаційного впливу. Також велика вдячність усім працівникам зони відчуження, які не допустили, […]

Сьогодні українці вшановують героїв, які першими зустріли окупантів та охороняють кордони нашої Батьківщини Сьогодні, 30 квітня, в Україні відзначають День прикордонника. У цей день своє професійне свято відзначають військові Державної прикордонної служби України, які першими зустріли російських солдатів уранці 24 лютого 2022 року. З 2018 року Україна відзначає День прикордонника щороку 30 квітня. Свято встановлено […]

Колектив ДПТНЗ «Свеський професійний агарний ліцей» висловлює щиру вдячність голові Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ігору Вікторовичу Шаповалу за надання генератора, який дасть змогу забезпечити заклад безперебійним електропостачанням у період вимкнення електроенергії. Ваша допомога – це неоціненний внесок у отримання професії здобувачами освіти нашого закладу та можливість надавати якісну освіту. Добрі справи не […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x